نویسنده: حسین صدری پنج شنبه، 23 شهریور 1396
ساعت 22:50

نقد و بررسی بازی Agents of Mayhem

4 از 5

نقد و بررسی بازی Agents of Mayhem

یادش بخیر! زمانی که THQ خدابیامرز هنوز سایه‌ش بالای سر گیمرا بود یه سری بازی خیلی خوب داشتیم به نام Saint’s Row. آخرین نسخه ی درست و درمونی که از این سری بازی منتشر شد شماره ی سوم اون بود که THQ نظارت مستقیمی روی اون و نحوه ی ساخته شدنش داشت. بعد از عرضه ی این بازی بود که طی یه خبر ناگهانی متوجه شدیم دیگه توی صنعت گیم از THQ خبری نیست و این ناشر خوب و دوست داشتنی ورشکسته شده. زمانی که این اتفاق افتاد، THQ مجبور شد بازی هایی که در دست ساخت داشت و فرنچایز هایی که از لحاظ حقوقی به این شرکت تعلق داشتن رو بفروشه. یکی از کمپانی هایی که خیلی برای خریدن امتیاز بازی های THQ علاقه نشون می داد Deep Silver بود. این ناشر موفق شد تعداد زیادی از فرنچایز های THQ رو خریداری کنه و در حال حاضر هم داره به مرور زمان از اون ها استفاده می کنه. بعد از عرضه‌ی نسخه‌ی سوم بازی Saint’s Row، سازنده ها روی یه بسته‌ی الحاقی کار می کردن که قرار بود داستانش حول محور حمله ی بیگانگان باشه و به شخصیت های بازی قدرت های ماورایی بده. زمانی که امتیاز بازی توی دست های کثیف DeeK Silver افتاد (!) تصمیم بر این شد که این بسته ی الحاقی گسترش پیدا کنه و رسما تبدیل بشه به نسخه‌ی چهارم سری Saint’s Row. بعله دوستان. به همین ترتیب Saint’s Row رسما نابود شد!!! با عرضه ی یه نسخه ی فرعی دیگه به نام Gat out of Hell رسما همه ی امید هامون تبدیل به نا امیدی شد و فهمیدیم که این Saint’s Row دیگه اون SR قدیم نمیشه که نمیشه! بعد از یه مدت، اخباری شنیدیم که می گفتن یه دنباله ی معنوی برای این سری در حال ساخته. بعدا فهمیدیم اسم این دنباله Agents of Mayhem هست. این بازی مدتیه که عرضه شده. پس با ما همراه باشین تا ببینیم استودیوی Volition دقیقا با این سری بازی دوست داشتنی چیکار کرده!

Mayhem1

در یه منوی این شکلی، میتونین کارکتر هاتون رو انتخاب کنین و اسکین های مختلفی تنشون کنین

باشگاه جنتلمن‌های خبیث!

داستان بازی درباره ی سازمانیه به نام Mayhem که با استخدام یه عده از زبده ترین و کار درست ترین Agent ها قصد داره تا با یه دسته ی خلافکاری خیلی خطرناک به نام legion مقابله کنه. نقشه ی Legion و اعضای اون اینه که کل کره ی زمین رو نابود کنن و برای این کار با قدرت خیلی زیادی در حال حمله به کره ی زمین هستن. شما باید با همراهی Agent های سازمان Mayhem نقشه های شیطانی Legion رو نقش بر آب کنین و زمین رو از خطر اون ها حفظ کنین. کلیت داستان بازی به خطوط بالا خلاصه میشه. اما در طول بازی زیر شاخه های مختلفی به اون اضافه میشه که نیاز های داستانی رو بر آورده می کنن. در کل نمیشه گفت با یه داستان انقلابی و یا پر پیچ و خم و عمیق طرفیم. داستان بازی صرفا نقش چاشنی داره و گاهی برای سر نرفتن حوصله تون پیشرفت هایی هم می کنه! اگه صرفا توی همین چهارچوب به داستان بازی نگاه کنیم، میبینیم که وظیفه ی خودش رو به درستی عمل کرده. داستان توی این بازی سرگرمتون می کنه و با طنز خاصی که درش استفاده شده می تونه لحظه‌های خیلی باحالی براتون فراهم کنه. در مسیر نابود کردن اهداف Legion، شما با ایجنت های بیشتری آشنا میشین که هر کدومشون داستان و پیش زمینه‌ی مخصوص به خودشون رو دارن. همچنین تک تک اعضای Mayhem هم در طول بازی داستان های خوبی دارن که براتون تعریف کنن. بخش های داستانی با یه سری میان پرده‌ی کارتونی روایت می شن که کیفیت خیلی خوبی هم دارن. این میان پرده ها راوی های خوبی برای داستان بازی ان. اما راستش اونقدر عمق ندارن که بتونن وارد جزئیات و یا موارد پیچیده بشن. داستان بازی با این روش صرفا با کلیت جلو میره و این روشیه که بازی برای روایت قصه‌ش انتخاب کرده.

هر کدوم از Agent های داخل بازی، گذشته و شخصیت خاص خودشون رو دارن. اون ها که معمولا با انجام ماموریت های مختلف آزاد و قابل بازی می شن هر کدوم میان پرده ی اختصاصی خودشون رو دارن که داستانشون رو روایت می کنه. چیزی که کار سازنده ها رو توی این زمینه قابل تقدیر می کنه پرداخت بسیار جالب هر شخصیته. هر کدوم از ایجنت ها ویژگی ها و صفات خاص خودشون رو دارن و این کاملا توی رفتار، دیالوگ ها و انیمیشن هاشون نمود پیدا می‌کنه. همین باعث شده تا شخصیت های بازی خیلی خیلی دوست داشتنی و به یاد موندنی بشن. شاید یکی از چیز هایی که باعث شده شخصیت های بازی تا این حد ملموس به نظر برسن، دیالوگ های پر تعدادشونه که حین انجام ماموریت ها و گشتن در سطح شهر رد و بدل میشه. این دیالوگ ها که در سری Saint’s Row هم درخشش خاصی داشتن این بازی رو هم با طنز و نوشتار خاص و جذابشون آباد کردن!

Agents of Mayhem 1

ایجنت های مختلف با توانایی ها و مهارت مختلفی در بازی حضور دارن و اگه سریع باشین حتی می تونین توانایی هاشون رو با هم ترکیب کنین

از ورجه وورجه تا نجات دنیا

هسته ی اصلی گیم پلی با Saint’s Row تفاوت زیادی کرده. توی این بازی شما می تونید موقع آغاز مراحل و گشت و گذارتون توی محیط شهر، سه نفر از Agent های حاضر در بازی رو انتخاب کنین. ایجنت ها تعداد و تنوع خوبی دارن و به جز اون هایی که در مسیر خط داستانی بازی قرار می گیرن، بقیه با انجام ماموریت های مختلف باز می شن. شما هر سه تا ایجنتتون رو در جریان گیم پلی در اختیار دارین و می تونین خیلی راحت با فشار دادن یه دکمه بین اون ها سویچ کنین. این مکانیک به قدری سریع انجام میشه که حتی می تونید خیلی راحت حرکت ایجنت ها رو با هم ترکیب کنید و حرکت های دو یا سه نفره اجرا کنید. هر کدوم از این ایجنت ها ویژگی ها و مهارت های مخصوص خودشون رو دارن و از میزان سلامتی و سپر دفاعی گرفته تا سرعت جابجایی با همدیگه متفاوت‌ان. بازی تعداد مشخصی از ایجنت های مختلف رو در اختیارتون قرار می ده و شما می تونین از بین اون ها سه نفر رو انتخاب کنین.

این مکانیک دلپذیر شاید در نگاه اول برای یه بازی شوتر سوم شخص عجیب به نظر برسه ولی زمانی که تجربه‌ش کنین متوجه میشین بد جوری به داد گان‌پلی رسیده! بازی با این قابلیت تنوع مطلوبی پیدا کرده و با اضافه شدن توانایی هایی مثل پرش های چندگانه و Dash، گان پلی‌اش رو به شدت ارتقا داده. این ویژگی ها در ترکیب با Ability های مختلف هر ایجنت باعث شده مبارزات بازی پر از تحرک و ورجه وورجه باشن و تنوعشون رو هیچ وقت از دست ندن.

AOM HUD

خانم Fortune به خاطر سرعت و اسلحه های خوش دستش از ایجنت های مورد علاقه ی بنده س! ایشون از اول تا انتهای بازی جاش توی تیمم ثابت بود!

مورد دیگه ای که تنوع خوبی به مبارزات بخشیده Gadget ها هستن. هر ایجنت سه اسلات برای استفاده از گجت های پر تعداد داخل بازی داره که هر کدوم یه ویژگی یا یه قدرت خاص رو به اون می بخشن. بعضی از این گجت ها به دردتون می خورن و بعضی از اونا هم با سبک بازیتون هماهنگ نیستن. خوبی این بخش اینه که می تونید با توجه به صلاحدید و سبک مورد علاقه تون گجت هاتون رو انتخاب کنین و مبارزات بازی رو با میل خودتون پیش ببرین. این دفعه حتی شاهد وجود امتیازات XP هم هستیم و با انجام اعمال خوب و مفید می تونید این امتیاز ها رو کسب کنین. با کسب XP کارکتر شما لول آپ می کنه و هر لول آپ مقداری به سلامتی، سپر و میزان صدمه ای که می تونید وارد کنید اضافه می کنه. لول آپ همچنین به شما این امکان رو میده که یک سری پارامتر خاص رو ارتقا بدین. پارامتر هایی که هر کدوم شخصیتتون رو در یه زمینه ی خاصی تقویت می کنن. همه ی این موارد در ترکیب با هم باعث شدن یه سیستم مبارزه ی عالی در این بازی بوجود بیاد و مبارزه ها واقعا لذت بخش، متنوع و حتی تا حدی استراتژیک باشن.

maxresdefault 

شاید باور نکنین. حتی اتومبیل سازمان Mayhem هم در بازی شخصیت پردازی شده! اون یه شخصیت خجالتی و کم رو داره که از روی رودربایتسی رانندگی افتضاح بازیباز رو به روی خودش نمیاره!!

کمی هم GTA

Agents of Mayhem یه بازی جهان آزاده که توش به سبک بازی هایی مثل GTA و نسخه های قبلی SR، می تونین اتوموبیل های مردم بیگناه رو بدزدین و باهاشون در سطح شهر جابجا بشین. شما حتی می تونین با اسلحه به جان مردم بی گناه بیفتین و هرج و مرج درست کنین. (همون کارایی که همه مون کاملا تفریحی توی GTA انجامشون میدیم!) جهان آزاد بازی غیر از انجام کار های زشت GTA وار، مکانیک های جست و جوی خوبی رو هم درون خودش جا داده که به مرور با همه ی اون ها آشنا میشین. در طول بازی شما نیاز مهمی به جابجا شدن دارین. این نیاز در درجه‌ی اول از طریق پرش ها و قابلیت Dash برآورده میشه و برای صعود به پشت بام ها و نقاط مختلف در فاصله ی نزدیک کاملا مناسبه. راه دوم استفاده از اتومبیل اختصاصی Mayhem هست که درست مثل ماشین بتمن هر جا باشین خودش رو می رسونه و با بالاترین سرعت جابجاتون می کنه! توی این بازی تعداد زیادی اتومبیل هست که به مرور زمان و با کسب بلوپرینت های مخصوص، باز و قابل استفاده میشن. این بازی سایر ویژگی های یک بازی جهان باز موفق رو در خودش داره. یکی از اون ها ماموریت های جانبی پر تعداد و متنوع هست که همه جای محیط بازی پخش شدن. انجام هر کدوم از این ماموریت ها جایزه های خاص خودشون رو داره و بازی هم از قبل مشخص کرده که کدوم دسته از ماموریت ها چه جوایزی بهتون می دن. اینطوری می تونید با توجه به آیتم های مورد نیازتون ماموریت های مختلف رو انتخاب کنید و به سرانجام برسونید.

053257

مبارزات بازی شلوغ و سریع هستن

گشت و گذار و جست و جو در محیط های بازی اهمیت زیادی داره. البته اقدام قابل تقدیر سازنده ها این بوده که اگه بازیبازی دلش نخواد محیط بازی رو بگرده هم بازی اون رو مجبور نمی کنه. گشتن به دنبال صندوقچه ها و آیتم های مخفی همیشه یکی از تفریحات جالبتون توی بازیه. به طور کلی از این گشت و گذار ها چهار چیز ارزشمند بهتون می رسه. اولین چیز، چرک کف دست، پوله! که معمولا از کشتن دشمن ها، انجام ماموریت ها و پیدا کردن صندوقچه ها نصیبتون میشه. با پول می تونین کار های زیادی انجام بدین که بعدا بهشون می پردازیم. سود دیگه ای که از گشت و گذار نصیبتون میشه منابع مختلف هستن که می تونید اون ها رو داخل سیستم کرفتینگ بازی به کار ببرین. در سیستم کرفتینگ می تونین بعضی آیتم های مخصوص و موارد دیگه ای که در مبارزات لازمتون میشه رو بسازین. مورد بعدی Skin های مخصوص کارکترها، اتومبیل ها و اسلحه ها هستن که بیشتر جنبه ی ظاهری دارن. با به دست آوردن این اسکین ها می تونین ظاهر و قیافه ی کارکترها، اتومبیل ها و اسلحه هاتون رو عوض کنین و به بازی تنوع ببخشین. آخرین موردی که باید برای به دست آوردنش محیط بازی رو بگردین پاورکور (Power Core) ها هستن. هر کارکتر سه تا مهارت خاص داره که با آیتمی به اسم پاورکور میشه اون ها رو تقویت کرد. برای این که پاور کور ها رو به دست بیارین باید آیتم هایی به اسم Power Shard ها رو پیدا کنین. هر ده Power Shard به یک Power Core تبدیل میشه و می تونین با استفاده از اون مهارت مورد نظرتون رو به دست بیارین.

ss06

پرش های چند گانه و Dash کردن از بهترین ویژگی های بازی‌ان که مبارزات رو از سطح زمین جدا می کنن!

مقر ایجنت های سازمان Mayhem محلیه به نام Ark. این مقر که در واقع توی یه کشتی فضایی غول پیکره، همه ی فعالیت های ایجنت ها رو کنترل می کنه. شما می تونین هر موقع از بازی به Ark برین و فعالیت های مختلفی اونجا انجام بدین. Ark بخش های مختلفی داره که هر کدومشون مربوط به یه زمینه‌ی به خصوص هستن. اولین بخش، مربوط به اتومبیل ها است که می تونید اونجا مدیریتشون کنین و رنگ هاشون رو عوض کنین. بخش بعدی مربوط به گجت ها و مهارت های هر ایجنت هست که البته این مورد در حالت معمولی هم قابل دسترسه. بخش بعدی یک سری ماموریت های شبیه سازی شده رو در اختیارتون میذاره که می تونین با انجام اون ها جایزه های مختلف دریافت کنین. بخش دیگه ای هم در Ark وجود داره که می تونید در اون به دیتابیس اصلی Mayhem دسترسی داشته باشین و اطلاعات مختلف ایجنت ها و حتی میان پرده های ویدئویی بازی رو مشاهده کنین. مهم ترین بخش Ark اما مربوط میشه به صفحه‌ی نمایش اصلی که در اون سه منوی مختلف هست. در منوی اول می تونین میزان پیشرفت و وضعیت ایجنت هاتون رو مشاهده کنین. منوی دوم شما رو به لیست ماموریت ها و چلنج هایی که بهتون محول شده متصل می کنه و منوی سوم شما رو به نقشه ی کره ی زمین می بره تا ببینید Legion چه جا های دیگه ای از کره ی زمین رو مورد حمله قرار داده. در این بخش شما می تونین محل های مختلفی رو انتخاب کنین و ایجنت هایی که باهاشون کاری ندارین رو موقتا برای انجام ماموریت مورد نظر بفرستین. هر کدوم از این ماموریت ها یه تایمر زمانی دارن که مشخص می کنن چقدر دیگه زمان لازمه تا این ماموریت به سر انجام برسه. مشابه این مکانیک رو قبلا هم در بازی هایی مثل Dragon Age: Inquisition دیده بودیم. بعد از به پایان رسیدن تایم مشخص شده، مامور فرستاده شده از اون منطقه بر می گرده و یک سری جایزه و غنیمت رو هم با خودش میاره.

saints rows johnny gat joins age

در این بازی یه مهمون افتخاری هم از Saint's Row داریم!

مهمترین مشکل!

شاید مهم ترین نقطه ضعف این بازی در یک کلمه خلاصه بشه: طراحی مراحل. سازنده ها با وجود عملکرد خوب بازی شون در زمینه های دیگه متاسفانه نتونستن مراحل بازی رو اونطور که انتظار می‌رفت طراحی کنن. با توجه به گیم پلی بازی و همینطور متنوع بودن امکاناتی که در اختیار بازیباز قرار گرفته، می شد انتظار داشت مراحل خیلی متنوع تر طراحی بشن اما متاسفانه این اتفاق رخ نداده و اهداف و عوامل پیشروی در بازی صرفا به چند مورد خاص خلاصه میشن و تنوع خاصی هم ندارن. از همه بد تر تکراری بودن دشمن های بازیه که غیر ممکنه بازی رو انجام بدین و از اون شاکی نشین. اگرچه بازی هر چند وقت یک بار دشمنان جدید رو معرفی می کنه و اون ها رو در مراحل به کار میگیره اما این به هیچ وجه کافی نیست و اصلا چیزی رو تغییر نمیده. مورد مهم دیگه تکراری بودن شدید محیط ها است که فقط کافیه دو سه ساعت بازی رو تجربه کنین تا متوجه منظورم بشین. بازی به جز محیط شهری که تنوع چندان زیادی هم نداره از دانجن های مختلفی تشکیل شده که باید در طول ماموریت های مختلف تا آخرشون رو برید تا به باس و یا هر چیز دیگه برسد. این دانجن ها به قدری تکراری و خسته کننده هستن که معمولا هر وقت واردشون میشید اعصابتون میریزه به هم! محیط ها به طرز افتضاحی صرفا Copy و Paste شدن و اصلا هم بحث یک بار و دو بار نیست! شاید یه محیط به خصوص بیشتر از پنجاه دفعه در بازی مشاهده بشه و اینجاست که متوجه میشید بنده از چه حرف می زنم!!

درست مثل بازی های سری Saint’s Row، این بازی هم سبک گرافیکیش رو کمی از حالت واقع گرایانه خارج و عناصر فانتزی بیشتری رو بهش زریق کرده. این به بازی کمک کرده تا بتونه تا حد زیادی گرافیکش رو سبک کنه و روی افکت ها و جلوه های ویژه ی بهتر تمرکز کنه. البته گله ی قدیمی ای که از این بازی و امثال اون داریم اینه که شدیدا از مشکلات بهینه سازی رنج می برن. این نگارنده و همه ی جامعه ی PC گیمر ها دیگه واقعا از این وضعیت خسته شدیم. واقعا تا کی باید این وضعیت ادامه پیدا بکنه؟ بازی روی کامپیوتر های قدرتمند هم مشکلات زیادی داره و این در حالیه که واقعا از نظر جزئیات و سطح فنی در حدی نیست که انقدر افت فریم داشته باشه! واقعا این وضعیت باید یه روزی تموم شه!  تا اون موقع وظیفه ی منتقد هاست که از خجالت این عزیزان دربیان. نمره ی ما در بخش گرافیک با لحاظ کردن این مورد داده شده. وگرنه می تونست تا حدود 5 یا 6 هم بالا بره!

در بخش صدا و موسیقی باید گفت عملکرد بازی نه چندان انقلابیه و نه خیلی افتضاح. گوینده ها کارشون رو خوب انجام دادن و انصافا هم بعضی هاشون سنگ تموم گذاشتن. موسیقی هم قطعه های نسبتا خوبی رو شامل میشه. البته هر دو بخش جای کار بسیار زیادی دارن ولی خب در همین حد هم ازشون قبول می‌کنیم!

  • پلتفرم تحت بررسی: PS4
گرافیک
2.0
گیم پلی
6.0
سرگرم کنندگی
7.0
موسیقی و صداگذاری
5.0
ارزش تجربه
8.0
آخرین سخن درباره ی Agents of Mayhem اینه که این بازی Saint’s Row نیست و حتی شبیه اون هم نمیشه. اما در عوض یه بازی خیلی خوبه که گیم پلی و مکانیک های سرگرم کننده ای داره و حدود بیست تا سی ساعت سرگرمتون می کنه. اگه تا اینجای کار همه ی شاهکار های 2017 رو انجام دادین و برای طوفان ماه اکتبر هم ذخیره ی مالی کافی دارین، این بازی رو تهیه کنین.
نقاط قوت
  • شخصیت پردازی خوب و طنز عالی
  • گیم پلی متنوع و وجود عناصر نقش آفرینی
  • صداپیشگان پر انرژی و دوست داشتنی
نقاط ضعف
  • طراحی مراحل فاجعه!
  • محیط های تکراری
  • بهینه سازی بسیار ضعیف
8.0/10

امتیاز شما

(9 رای )
5.6/10
متوسط
برچسب‌ها
  • هیچ نظری یافت نشد
لطفا برای ثبت نظر خود وارد شوید و یا ثبت نام کنید.