نویسنده: Kasra Derakhshan پنج شنبه، 29 ارديبهشت 1390
ساعت 12:55

نقد و بررسی CRYSIS 2

5 از 5

خلاصه ی داستان بازی

مانند اغلب بازی های اکشن محور روز , 2 CRYSIS نیز  داستان را در رکن دوم قرار داده است. هرچند که بطن داستان همچنان کلیشه ای است , ولی با این حال نکات جالبی را در برداشته و نقاط کور داستان 1 CRYSIS را به خوبی روشن کرده و گیمر را با خود همراه می سازد.

داستان در 2 CRYSIS ,  در سال 2023 یعنی 3 سال بعد از وقایع نسخه ی اول  و کیلومترها  دورتر از " جزیره لینگشن " ( محل وقایع نسخه پیشین ) اتفاق می افتد . این بار موجودات فضایی که " CEPH " خوانده می شوند , با قدرت بیشتر و ظاهری ترسناک تر و پیشرفته تر , نیویورک را هدف حملات خود قرار داده اند . محوریت داستان حول دوشخصیت " PROPHET " و " ALCATRAZ " می باشد . بعد از حمله CEPH به نیویورک , یک کمپانی نظامی خصوصی به نام " CELL " , به صورت غیرقانونی  و بدون مجوز دولت , کنترل وضعیت نظامی شهر را به دست می گیرد . هدف اصلی CELL از این اقدام , دستگیری و کشتن کسی است که NANO SUIT را به تن دارد . این در حالی است که طراح و سازنده اصلی NANO SUIT , شخصی است که خود در راس هرم شرکت CELL قرار گرفته ; یک پیرمرد زیرک و سخنور به نام " JACK HARGREAVE " . اما او در این سازمان , همه کاره نیست . کنترل نیروهای نظامی  CELL به یک نظامی خشک و بد دهن به نام "LOCK HART " سپرده شده . او و تمام زیردستانش به کلی مخالف استفاده از تکنولوژی NANO SUIT هستند . ( علت این تنفر هرگز در بازی مشخص نمی شود . ) بنابراین در شرکت CELL , نوعی دوگانگی و اختلاف بین رهبران آن شکل گرفته است . از یک سو هارگریو قرار دارد که طراح NANO SUIT بوده و آن را تنها امید بشریت  می داند . و از سوی دیگر LOCK HART که مخالف استفاده از این فناوری است .

یک سرباز مجهز CELL

PROPHET که در 1 CRYSIS , رهبری RAPTOR TEAM را  بر عهده داشت , در 2 CRYSIS , نانو سویت جدید را از هارگریو گرفته و با استفاده از آن , اهدافی را که هارگریو برای نجات بشریت از دست CEPH تعیین کرده است انجام می دهد . اما بنا به دلایلی , دیگر از ایفای نقش ' منجی بشریت ' خسته شده و تصمیم می گیرد که 2 NANO SUIT را به شخص دیگری اهدا کند . این جاست که  ALCATRAZ وارد می شود . او ناگهان چشم باز می کند و می بیند که یک لباس پیشرفته و عجیب به تن دارد  و مردی که ظاهرا دست به خودکشی زده , نیز در چند قدمی اش دیده می شود . این جسد بی جان زمانی عنوان PROPHET را یدک می کشید . حالا الکاتراز  بیچاره باید با استفاده از NANO SUIT , به یکی از اضلاع مثلثی تبدیل شود که یک ضلعش را CEPH و ضلع دیگر آن را نیرو های  CELL به فرماندهی  LOCK HART تشکیل داده اند . او راه بسیار دشواری در پیش دارد . باید دوستان و دشمنانش را تشخیص دهد . یک تنه با CEPH  مبارزه کرده و نقطه ضعف آن ها را بیابد و ضمنا از چنگال نیرو های CELL نیز بگریزد .

شخصیت پردازی

شخصیت پردازی در مورد تمام کارکترها به خوبی انجام گرفته به جز خود  الکاتراز . یکی از ایراداتی که به 1 CRYSIS وارد بود , عدم طراحی چهره برای " NOMAD " ( شخصیت اصلی آن عنوان ) بود . ولی حداقل جای خشنودی داشت که NOMAD صحبت می کرد . ولی در 2 CRYSIS , علاوه بر اینکه الکاتراز , فاقد چهره و هر گونه پیشینه و شخصیت پردازی است , ظاهرا به بیماری " ایزاک کلارک " در " 1 DEAD SPACE " نیز مبتلا شده و لام تا کام حرف نمیزند !!! در مقابل او ,  شخصیت PROPHET قرار دارد که با وجود اینکه در همان ابتدای بازی خودکشی می کند , همچنان حضور فعال و موثرش را به عنوان یک شخصیت کامل در داستان و به ویژه در فلش بک ها احساس می کنید .

گرافیک و فیزیک

می رسیم به اصلی ترین مبحث و شناسه اصلی CRYTEK . CRYSIS تمام تلاش خود را انجام داده تا محیط ها به همان زیبایی و پویایی جنگل های 1 CRYSIS و حتی بهتر باشند . برای ساخت این عنوان از موتور گرافیکی 3 CRY ENGINE استفاده شده که در واقع نسخه بهینه شده 2 CRY ENGINE و مطابق با سخت افزار کنسول ها است . در طراحی این بخش از بازی , سازندگان با چالش جالبی روبه رو بودند . از یک طرف قدرت بینهایت پلتفرم PC . و از طرف دیگر سخت افزار محدود کنسول ها . در نورپردازی 2 CRYSIS از تکنولوژی " Defferred lighting " استفاده شده که به زبان ساده , امکان استفاده از چندین منبع نور در یک لوکشین بدون اینکه به GPU کنسول فشاری وارد شود , میسر می سازد . گرافیک بازی از هر 2 جنبه ی فنی و هنری , در بهترین حالت ممکن قرار دارد . طراحی محیط ها , بافت ها , آسمان خراش های پرتعداد نیویورک , آبجِکت ها  و عمق تصویر ( پرسپکتیو ) , همه و همه دست به دست هم داده اند تا 2 CRYSIS بار دیگر تاج بهترین جلوه های بصری را بر سر گذارد و زیبایی و پویایی لوکیشن هایش را به رخ همگان بکشد .

فیزیک بازی در سطح خوبی قرار دارد  ولی تخریب پذیری محیط و ابجکت ها هیچ شباهتی به ان چه که CRYTEK در تریلرهای مربوط به 3 CRY ENGINE نمایش می داد , ندارد . در آن تریلرها ما شاهد بودیم که بازیکن با شلیک به هرچیزی ( از دیوار های تمام ساختمان ها گرفته تا اسفالت کف خیابان ) موجبات تخریب و تکه تکه شدن آنها را فراهم می کرد . اما در نسخه نهایی هیچ اثری از این گونه تخریب پذیری ها دیده نمی شود . سایر تخریب ها نیز یا از پیش رندر شده اند و یا در حد عناوین معمولی موجود در بازار هستند و تنها انفجار وسایل نقلیه مختلف و کپسول های انفجاری و شکستن تعدادی پنجره و نیمکت و جعبه  را شامل می شود . البته با یک نگاه منصفانه متوجه می شویم که در این بین ایراد وارده نه به CRYTEK بلکه سخت افزار محدود کنسول ها است . طی آخرین اخبار رسیده از مراحل تولید 2 CRYSIS , ظاهرا CRYTEK در اخرین هفته های ساخت بازی , پی برده که سخت افزار کنسول ها محدود تر از آن چیزی است که فکرش را می کرده . به همین دلیل برخی از قابلیت های 3 CRY ENGINE را به منظور سازگاری بهتر با کنسول ها و اجرای بازی با سرعت فریم مناسب , بیش از پیش محدود کرد که نتیجه ی آن را در قالب تخریب پذیری نه چندان بالا  و هوش مصنوعی ضعیف بازی می بینیم . طراحی محیط ها گرچه از نظر کیفی , جنگل های 1 CRYSIS را پشت سر می گذارد ولی از نظر کمی در مقابل نسخه پیشین حرف چندانی برای گفتن ندارد . طراحی مراحل , محدودتر و بسته تر  صورت گرفته  ولی با این وجود باز هم لوکیشن هایی هستند که چند مسیر مختلف را برای رسیدن به هدف در اختیار بازیکن می گذارند .

گیم پلی

گیم پلی بازی , نسبت به 1 CRYSIS  پیشرفت های چشمگیری داشته . دیگر دشمنان در برابر حملات شما  به اندازه 1 CRYSIS مقاوم نیستند و به زبان ساده به همان اندازه ای مقاومت می کنند که از ظاهر مجهزشان استنباط می شود . از طرف دیگر , آن ها نسبت به سربازان کره شمالی در 1 CRYSIS , چالاک تر شده و با دیدن شما سریعا کاور گرفته و با اسلحه به شما پاسخ می دهند . یکی از ایراداتی که به گیم پلی 1 CRYSIS وارد بود , به Invisible mode مربوط می شد . به طوری که شما پس از انجام فقط یک عمل تهاجمی مانند شلیک  تیر , پرتاب نارنجک و یا حتی مشت زدن ! بلافاصله از حالت استتار خارج می شدید . ما هرگز نفهمیدیم که چرا چنین مورد ناخوشایندی در آن بازی گنجانده شد بود . ولی خوشبختانه CRYTEK به آزار دهنده بودن ان پی برده و در 2 CRYSIS تا حد زیادی تعدیلش کرده .

 ( به نظر میاد دوست آزادی خواهمون یک تفنگ خوش دست پیدا کرده !!! )

در بازی همچنین به جهت جلوگیری از یکنواخت شدن قابلیت های نانوسوییت , واحدی به نام " NANO CATALYST " قرار داده شده که در حقیقت همان پول موجود در بازی است و از راه کشتن موجودات فضایی به دست می آید . هر قدر اندازه و قدرت CEPH یی که می کشید بیشتر باشد , NANO CATALYST به دست آمده از آن نیز بیشتر خواهد بود . با رساندن مقدار NANO CATALYST به حد نصاب , شما امکان خرید و استفاده از قابلیت های فرعی نانوسویت را دارا می شوید . این قابلیت های فرعی در 4 گروه مجزا دسته بندی می شوند و شما در هر زمان امکان استفاده از یک قابلیت متعلق به هر گروه را دارید . یعنی در بهترین حالت , شما تنها می توانید همزمان 4 قابلیت فرعی را به صورت فعال داشته باشید .

بازیکن در حال مشاهده لیست قابلیت های فرعی

CRYSIS جزو آن دسته عناوینی است که به پاس قابلیت های نانوسوییت و پتانسیل بالای گیم پلی , نظر اکثر گیمرها را به خود جلب می کند و هم برای اکشن دوستان و هم برای مخفیکار ها مناسب است . اگر شما دوستدار یک اکشن خالص و به قول معروف Gun & Run هستید , میتوانید درجه سختی را روی EASY قرار داده و با خیال راحت از نارنجک انداز , C4 , راکت لانچر و سایر ادوات انفجاری و انواع سلاح های سبک و سنگین استفاده کنید و تمام دشمنان را تا اخرین نفر تارومار کنید . اگر هم گیم پلی مخفی کاری ( Stealth ) و صبورانه و پایبند اصول را ترجیح می دهید , بدون لحظه ای درنگ , درجه سختی را بر روی SUPER SOLDIER قرار داده , کلت خود را به سایلنسر و لیزر مجهز کنید و پنهانی به قلب دشمن نفوذ کنید . می توانید تمام دشمنان را مخفیانه از پا درHورید و یا با کم ترین تعداد کشتار , خود را به مکان مورد نظرتان برسانید . 2 CRYSIS مانند نسخه اول , پتانسیل اجرای هر نوع روشی را دارد . کنترل وسایل نقلیه , مانند نسخه قبل نرم و لذت بخش است . طراحی آن ها نیز با ظرافت انجام شده ولی متاسفانه دیگر به اندازه 1 CRYSIS در هر جایی به چشم نمی خورند .

Micro wave canon , بلای جان موجودات فضایی

هوش مصنوعی (  A.I )

2 CRYSIS در هر زمینه ای که خوش بدرخشد , متاسفانه در زمینه هوش مصنوعی چنگی به دل نمی زند . هوش مصنوعی در 2 CRYSIS عموما ضعیف و گاهاً دارای باگ های آزار دهنده است . گاهی اوقات پیش می آید که دشمنان بدون اینکه در حالت Invisible باشید , شما را نمی بینند ولی زمانی که رویتتان کنند , بی درنگ رگبار اسلحه خود را به رویتان می گشایند و در این بین اکثر تیرهایشان به شما اصابت می کند .  بازی حتی بر روی آخرین درجه سختی یعنی SUPER SOLDIER نیز چندان سخت نیست و برای مواجه شدن با ان , تنها به کمی دقت و احتیاط  نیاز دارید. هوش مصنوعی در این بازی ضعیف است . ولی با این وجود , تجربه ی آن برای بار دوم یا حتی سوم نیز خالی از لطف نیست . این خاصیت در بازی مدیون 3 چیز است :

1-  جلوه های بصری بسیار زیبا که گاهی اوقات شما را وادار می کند که کنترلر را کنار گذاشته و با دقت به تماشای محیط پیرامون تان بپردازید و سازندگان را تحسین کنید .

2-  طراحی جذاب مراحل و ساختار متنوع ماموریت ها

3- قابلیت های فرعی که پیش تر در موردشان توضیح داده شد . به احتمال زیاد شما فرصت خرید و تجربه یکایک آن ها را فقط با یک بار اتمام بازی نخواهید داشت . بنابراین برای دستیابی به همه آن ها  , ترغیب می شوید که بازی را مجددا  تجربه کنید .

اسلحه K- VOLT

موزیک و صداگذاری

موزیک متن نیز جزو عواملی است که منجر می شود تا 2 CRYSIS , خودش را بیش از پیش در دل شما جا کند . ترک های زیادی برای بازی تهیه شده اند که هرکدامشان , کاملا با جو حاکم بر هر مرحله و سکانس هماهنگ هستند . تم اصلی بازی که در منوی اول  و دموی ( Second Chance ) شنیده می شود , در ابتدا به علت فرازونشیب هایی که در ریتمش دارد , اندکی غیر متعارف است و حس وحال عجیبی را به شما منتقل می کند . اما رفته رفته از آن لذت می برید و نهایتا هم آن را با خود زمزمه می کنید . در بخش صداگذاری شخصیت ها , CRYTEK گروهی از صداپیشگان حاذق را دور هم جمع کرده تا اثرش را یک قدم دیگر به " بی نقص بودن " نزدیک کند . دوبله تمام شخصیت ها بسیار با حس و با دقت صورت گرفته و راس همه ان ها , گویندگی PROPHET و HARGREAVE است که با آب و تاب خاصی ادا شده و به دل می نشیند . صدای منحصر به فرد موجودات فضایی نیز در اوج دقت و تناسب  تهیه شده است . زمانی که بر روی پاهای فلزی شان حرکت می کنند , با کمی دقت میتوانید صدای مفاصل و برخورد کف پای آن ها به زمین را به خوبی  احساس کنید .صدای شلیک  تمام اسلحه ها هم که دیگر حرفی برای گفتن باقی نمی گذارد و لذت استفاده از این فلز های مرگبار و دوست داشتنی را دوچندان می کند . ولی افسوس که شخصیت اصلی بازی هرگز صحبت نمی کند و ما را مجبور می کند تا جای خالی اش را برای همیشه احساس کنیم .

آخرین ویرایش در 06 شهریور 1395، 21:25
گرافیک
7.5
گیم پلی
8.5
سرگرم کنندگی
7.0
موسیقی و صداگذاری
8.0
ارزش تجربه
8.5
باید بگویم که این بازی از هر نظر که پیشرفت کرده و موفق باشد , باز هم نمی تواند نقطه ضعف اصلی خود یعنی هوش مصنوعی که در تمام طول بازی با آن سروکار داریم را پنهان کند . به همین دلیل بر خلاف پیشبینی های اکثر گیمر ها و منتقدان , قادر نخواهد بود که عنوان " بهترین شوتر سال "را از آن خود کند . با این وجود , CRYSIS 2 به هیچ وجه بازی بد یا حتی متوسطی نیست و همان طور هم که پیشتر خواندید , مقصر اصلی در این میان نه CRYTEK بلکه سخت افزار محدود کنسول ها است که به سازندگان اجازه اجرای تمام ایده ها و طرح هایشان را نمی دهد . بنابراین از اعتماد هیچ کس نسبت به این استدیو کم نخواهد شد .
نقاط قوت
  • گرافیک خوب
نقاط ضعف
  • داستان سطحی
  • هوش مصنوعی ضعیف دشمنان
8.5/10

امتیاز شما

(81 رای )
7.9/10
خیلی خوب
برچسب‌ها
  • Registered
    آفلاین
    عضویت: بهمن 1395
    نظرها: 1
    تشکر: 0
    تشکرشده: 0
    پروفایل psn: hadi
    رتبه لیدربرد psn: 64
    کنسول‌های بازی:

    :)

  • Registered
    آفلاین
    عضویت: ارديبهشت 1391
    نظرها: 22
    تشکر: 0
    تشکرشده: 2

    jaleb bod merci

  • Registered
    آفلاین
    عضویت: ارديبهشت 1391
    نظرها: 3
    تشکر: 0
    تشکرشده: 4

    امیدوار بودم قسمت دوم نو آوری داشته باشه تا به سرنوشت sequel های دیگه دچار نشه.ولی متاسفانه بازی همچنان در حد یک شوتر استاندارد با گرافیک بالا باقی مونده.

  • نام: مهمان - Farshad Solhdoust

    JooJoo's Back!<br />avval az hame ye ozr khahi mikonam be khatere gheibate tulanie k dashtam akhe 3mah net nadashtam va az hame khabarha aghab oftadam!<br />dovvom inke kheili kheili mamnoon az kasra babate in pish naghd k vaghean ham az nazare matlab aali bud va ham inke vaghti mikhundi bishtar jazb mishodi ta edamash o bekhuni o dust nadashti tamum beshe!

  • Super Admin
    آفلاین
    عضویت: ارديبهشت 1391
    نظرها: 207
    تشکر: 50
    تشکرشده: 75
    کنسول‌های بازی:

    mersi trailer!!age beshe vaseye hameye naghd ha trailer esh ham bezarid ali mishe
    <br />انشاءالله قرار هست که این کار انجام بشه . کلیدش با نقد مورتال کمبات خورد .

  • Registered
    آفلاین
    عضویت: ارديبهشت 1391
    نظرها: 83
    تشکر: 2
    تشکرشده: 21

    barikalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  • Registered
    آفلاین
    عضویت: ارديبهشت 1391
    نظرها: 43
    تشکر: 0
    تشکرشده: 10

    mamnon az tozihat!!

  • Super Admin
    آفلاین
    عضویت: ارديبهشت 1391
    نظرها: 207
    تشکر: 50
    تشکرشده: 75
    کنسول‌های بازی:

    مطلب بسیار کامل و بسیار پر بار و خوبیه . امیدوارم که در آینده Mb-Empire مطالبی بیشتر از شما منتشر کنه . <br />فقط چند نکته :<br />اولین نکته ای که در اینجا جای بحث داره نام بردن Crysis 2 به عنوان بازی ای با بالاترین گرافیک هست که خوب به نظر من این ایده باعث کم لطفی در حق بازی ای میشه که 89 درصد از منتقدین معتقد هستند بالاترین گرافیک کنسولی رو داره ؟! منظورم Killzone 3 هست . <br />دوم اسرار بر محدودیت سخت افزاری کنسول در مقابل قدرت بینهایت PC ؟!!؟ هست که به نظر من مقبول نیست . اگر بخوایم موشکافانه تر در این مورد بحث کنیم میتونیم اینطور صحبت کنیم که خوب بسیار بسیار محدود هستند کسانی که بتونند PC ای داشته باشند که بتونه بازی هائی رو با نهایت توانائی گرافیکی تعیین شده در بازی اجرا کنه . به بیان دیگه به چه درد میخوره که شما بازی ای رو خلق کنید که خیلی خوبه ولی فقط به عنوان مثال 2 درصد از گیمر ها میتونند اون رو بازی کنند و سایرین قادر به تهیه ی سخت افزار مورد نیاز نیستند ؟!!؟ مثلا فرض کنید یک شرکت اتومبیل سازی بیاد برای ماشینی با ابعاد کوچیک یک موتور 13 سیلندر بسازه و بعد بگه محدودیت نمیگذاره ما این موتور رو روش بگذاریم پس بیاید براش به جای موتور مناسب به عنوان مثال 4 سیلندرش یک موتور 1 سیلندر بسازیم . چون محدوده ؟!؟ <br />این یک شکست عظیم برای طراح اون بازی به حساب میاد و عقل سلیم حکم میکنه که شما سخت افزار روز رو مورد نظر قرار بدید ( چیزی که همه گیر تره ) و بر مبنای اون بازی رو عرضه کنید . علاوه بر اون تکنولوژی به کار رفته در کنسول های بازی آخرین تکنولوژی روز بوده ( به نسبت زمان عرضه ، به همین خاطره که کنسول ها عمر زمانی دارند و نسخه ی بعدی اونها عرضه میشه ) که خوب از لحاظ سخت افزاری درسته که محدودیت هائی داره اما اصلا چشمگیر نیستند . اگر محدودیت و ضعف تخریب پذیری یا گرافیک یا داستان رو بخوایم به پای کنسول بنویسیم پس Battlefield که در زمینه ی تخریب پذیری سرآمده چی میشه ( Battlefield 3 که قراره دیوانه کننده باشه ) یا اگر محدود بودن ابجکت ها رو محدودیت در رندرینگ بدونیم به نظر شما رندرینگ یک شهر کامل با تمامی ساختمان ها و عوامل زنده چالش بر انگیزتره ( GTA ) یا یک محیط معمولی باتعدادی درخت و ابجکت ؟ و در نهایت اینکه Killzone 3 تمامی چیز هائی رو که Crysis 2 به بهانه ی محدودیت سخت افزاری کنسول نداره ، داره . من نمیخوام بگم کدوم بهتره و کدوم بدتر اما این مقوله ی محدودیت کلاهیه که سازنده ها برای بزگ جلوه دادن بازی ای که خوب به اندازه ی اسمش بزرگ از آب در نیامده سر مصرف کننده میگذارند .

  • Registered
    آفلاین
    عضویت: ارديبهشت 1391
    نظرها: 74
    تشکر: 3
    تشکرشده: 9

    kheily kamel bud !!!!!!!!!!!!!!!!<br />besiar aaaaaaaaaaaaaaaaali

    ‏مهمان از این نوشته تشکر کرده است.
لطفا برای ثبت نظر خود وارد شوید و یا ثبت نام کنید.